Sprawozdanie ze zrealizowanych scenariuszy lekcji

REALIZACJA ZADANIA: "Sprawozdanie ze zrealizowanych scenariuszy lekcji"

Dodano: 02.11.2023

0

Zrealizowałam/zrealizowałem scenariusz(e):
  • Parlament – centrum demokracji. Scenariusz o wyborach i kompetencjach Sejmu i Senatu RP
  • Świadomy wybór - scenariusz o tym dlaczego warto przemyśleć swój głos
  • Po co nam partie? Scenariusz o znaczeniu partii politycznych w polskiej demokracji
Łącznie, ile godzin lekcyjnych zrealizowałaś/zrealizowałeś na podstawie scenariuszy "Młodzi głosują"?
6
Ile uczennic i uczniów wzięło udział we wszystkich lekcjach z wykorzystaniem scenariuszy "Młodzi głosują"?
78
Jak wyglądała realizacja scenariuszy? [min. 200 znaków]

Scenariusze zajęć (3) zostały zrealizowane w całości. W trakcie zajęć trzymałem się punktów wskazanych w załączonych scenariuszach. Uczniowie byli zaangażowani w zajęcia, co było spowodowane urozmaiconą formą ćwiczeń i aktywności grupowej. Jedyną modyfikacją jaką wprowadziłem było wydłużenie czasu niektórych fragmentów lekcji: w przypadku pracy grupowej oraz elementów wykładu, które miały przybliżyć wyjaśnienie pojęć (np. pojęcia partii politycznej, programu politycznego, kampanii wyborczej oraz koalicji i opozycji). Najbardziej wartościowe były lekcje, które dotyczyły świadomego wyboru oraz kompetencji Sejmu i Senatu RP. Wszyscy uczestnicy skorzystali z "Latarnika Wyborczego", po czym żywiołowo komentowali zestawienie swoich poglądów z deklaracjami komitetów wyborczych.

Podobało Ci się

Jeżeli uważasz, że relacja zawiera nieodpowiednie treści, zgłoś to administratorowi Zgłoś